ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ)

Φεστιβάλ Ολύμπου: Μετρώντας ήδη 41 χρόνια ζωής, ένα από τα λίγα ”ενήλικα” φεστιβάλ της περιφέρειας έχει να επιδείξει ένα… βιογραφικό γεμάτο σημαντικότατες εγχώριες και διεθνείς παραγωγές, μεγάλους πρωταγωνιστές και αξιόλογα καλλιτεχνικά σχήματα.

Ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις και συναυλίες θα σας ”ανεβάσουν” για μία ακόμη χρονιά στο αρχαίο θέατρο Δίου και το Κάστρο Πλαταμώνα, για να τις απολαύσουμε κάτω από τον έναστρο Πιερικό ουρανό.

Olympus Marathon

Ο Olympus Marathon πραγματοποιείται στον Όλυμπο, το μυθικό «βουνό των θεών» την τελευταία Κυριακή κάθε Ιουνίου. Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί την ιερή πορεία των πιστών της αρχαιότητας, οι οποίοι ανέβαιναν από τη λατρευτική πόλη του Δίου στις κορυφές του Ολύμπου στην αρχή του καλοκαιριού για να θυσιάσουν στον υπέρτατο θεό, το Δία και να αποθέσουν τα αφιερώματά τους.

Οι αθλητές ξεκινούν από τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου στα 3 μόλις μέτρα υψόμετρο και  φτάνουν ως τα 2780 μέτρα, περνώντας μπροστά από τον «Θρόνο του Δία», μια από τις ψηλότερες και πιο απόκρημνες κορυφές του βουνού αφού διασχίσουν 21 χιλιόμετρα μέσα σε εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς μονοπάτια του Ολύμπου. Η ανάβαση, σχεδόν αδιάλειπτη και κοπιαστική από την εκκίνηση του αγώνα μέχρι το ψηλότερο σημείο της διαδρομής, καλύπτει σε 21 χιλιόμετρα πάνω από 2900 μέτρα ανάβασης. Ο αγώνας, ο οποίος έχει συνολικό μήκος 44 χιλιόμετρα, ολοκληρώνεται στην πόλη του Λιτοχώρου, ένα από τα σημαντικότερα παραδοσιακά θέρετρα της βόρειας Ελλάδας, που βρίσκεται σε υψόμετρο 300 μέτρων και σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τις ακτές του Θερμαϊκού κόλπου. Η διαδρομή του αγώνα διασχίζει όλη την ανατολική πλευρά του βουνού και η θέα που έχουν οι αθλητές καθώς αγωνίζονται κόβει την ανάσα, στα ψηλότερα σημεία της. 

Ο Οlympus Marathon συγκεντρώνει αθλητές απ όλο τον κόσμο, οι οποίοι καταφθάνουν στο μυθικό βουνό για να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα με διεθνή ακτινοβολία και να απολαύσουν ένα βουνό που εκτός από Εθνικό Πάρκο έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως ένα «Μνημείο Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς».

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΛΚΛΟΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 

Το Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Εστία Πιερίδων Μουσών, η οποία από το 1989 συνεργάζεται με το Διεθνές Συμβούλιο των Οργανωτών Φολκλορικών Φεστιβάλ και Λαϊκής Τέχνης (CIOFF) και αποτελεί ισότιμο μέλος του. 

Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής είναι η σημαντική αναβάθμιση στην οργάνωση και εκτέλεση (τηρώντας πιστά τους διεθνώς ισχύοντες κανόνες και όρους του CIOFF) των Διεθνών Φολκλορικών εκδηλώσεων, που μέχρι το 1985 συμπεριλαμβάνονταν μέσα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου. 

Το Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Ολύμπου αποτελεί σήμερα κορυφαία διεθνή καλοκαιρινή εκδήλωση στο Νομό, αποσπώντας τον έπαινο, τις ευχαριστίες και τα θετικά σχόλια τόσο των ξένων αποστολών που συμμετέχουν όσο και των χιλιάδων Ελλήνων και ξένων θεατών που την παρακολουθούν. 

Γεμίζει με λαμπρότητα, πρωτοτυπία και φαντασμαγορία ένα δεκαήμερο κάθε Ιούλιο όλη την Πιερία, χαρίζοντας ένα πρωτόγνωρο θέαμα με λαογραφικά στοιχεία από κάθε γωνιά της γης.

 

ένας παραδεισένιος προορισμός...

προσφορές

Καλώς ήρθατε στον απόλυτο τουριστικό προορισμό. Στο μπαλκόνι του Θερμαϊκού. Στην πιο μαγευτική τοποθεσία της Ριβιέρα του Ολύμπου βρίσκεται το camping Olympos Beach. Στις παρυφές του Ολύμπου, μέσα στο πεύκο και πραγματικά δίπλα στη θάλασσα, ή καλύτερα πάνω στη θάλασσα!!!

Το camping  Olympos Beach είναι ένας πραγματικά παραδεισένιος προορισμός που ενδείκνυται είτε για σύντομες διακοπές και αποδράσεις είτε για τις πολυήμερες καλοκαιρινές σας διακοπές.